open-navfaktor-logo
search
Sjeverna Makedonija
Veliki požar u bivšoj fabrici u Tetovu
Veliki požar izbio je u ponedjeljak ujutro u bivšoj fabrici "Makedonija Tabak" u Tetovu, dok vatrogasne ekipe i dalje rade na njegovom gašenju.
30.05.2022. u 14:13
get url
text

Za sada nema izvještaja o žrtvama i povrijeđenima. Direktor Centra za upravljanje kriznim situacijama Stojanče Angelov potvrdio je novinarima da su trojica vatrogasaca hospitalizovana zbog udisanja dima.

Policija je ograničila kretanje u gradu na sjeverozapadu Sjeverne Makedonije zbog velikog požara i gustog dima koji se širi nebom, dok su škole obustavile nastavu.

U saopćenju Općine Tetovo objavljenom na društvenim mrežama navodi se da je u saradnji sa općinskim sektorom za obrazovanje donijeta odluka da se danas i sutra obustavi obrazovni proces zbog situacije nastale nakon požara koji je izbio u skladištu objekta.

- Iz sigurnosnih razloga zbog pogoršanja kvaliteta zraka u Tetovu i radi zaštite zdravlja djece i učenika, donijeli smo ovu odluku. Također apelujemo na građane da ne napuštaju svoje domove bez potrebe dok se situacija ne popravi. Građani koji se kreću vani trebaju nositi zaštitne maske - navodi se u saopćenju.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.