open-navfaktor-logo
search
Novi Pazar
Volonterka u poklonjenoj odjeći pronašla novac, vlasnik ga donirao za Tursku i Siriju
Volonterka humanitarne organizacije Otvorena ruka iz Novog Pazara Sajma Zahirović (17), tokom pakovanja prikupljene pomoći za narod Turske i Sirije, među doniranim stvarima pronašla je 420 eura i 1.350 dinara (11 eura). Ona je odmah pozvala rukovodioca ove organizacije i predala mu novac.
14.02.2023. u 10:38
get url
text

Sajma danima volontira u Prihvatnom centru za pomoć Turskoj i Siriji u Novom Pazaru. Kroz njene ruke prošlo je na stotine paketa humanitarne pomoći. Svaki komad obuće i odjeće se preloži prije nego što ga drugi volonteri spakuju. Tokom tog posla, ona je u jaknama i prslucima pronašla novac, u eurima i dinarima.

S obzirom na to da se u ovom Prihvatnom centru svi donirani paketi registruju, organizatori humanitarne akcije su odmah utvrdili ko je vlasnik donirane odjeće u kojoj je bio novac.

- Nadležni su odmah utvrdili čiji je novac, jer su znali ko je donirao taj paket. Pozvali su tog donatora, koji se veoma iznenadio. On nije želio da uzme novac već ga je donirao narodu Turske i Sirije - kaže volonterka Sajma Zahirović.

Ona dodaje da nije učinila ništa spektakularno i da je samo željela da postupi u skladu sa onim što ju je vjera naučila.

- Pa, učinila sam samo ono što me je porodica naučila, ono na šta me vjera obavezuje. Baš mi je drago zbog ovog događaja -  rekla je Sajma.

Vlasnik ove donacije nije želio da objavljujemo njegovo ime. Za Anadoliju je rekao da je na taj novac, koji je bio u jakni i prsluku, zaboravio i da nije želio da ga uzme kada su ga pozvali iz Otvorene ruke.

Sajma je jedan od 150 volontera u Prihvatnom centru za pomoć Turskoj i Siriji u Novom Pazaru. Oni od ujutro, pa sve do kasno uvečer svakoga dana prikupljaju, slažu, pakuju i utovaraju humanitarne pakete.

Sajmin amidža, novopazarski privrednik Enes Zahirović, već sedam dana boravi u Turskoj gdje svojim kamionom besplatno transportuje humanitarnu pomoć za ugrožena područja. On je mještanima Osmaniye donirao 29 velikih paleta flaširane vode.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.