open-navfaktor-logo
search
Pritisci zbog Kosova
Vučić bi da se sakrije iza naroda: Traži formiranje državnog pokreta
U MTS dvorani u Beogradu počela je sjednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke. Predsjednik SNS-a Aleksandar Vučić dočekan burnim aplauzom.
10.03.2023. u 18:54
get url
text

- Važno je da se pripremimo za predstojeći težak period, jer ćemo se suočiti sa novim pritiscima zbog Kosova i Metohije. Kako je Petković danas rekao, Kurtija (Albin Kurti, premijer Kosova, op.a.) sam pročitao kao knjigu. I danas je potvrdio da neće formirati zajednicu srpskih općina, jer nije prema zakonima tzv. Kosova - rekao je Vučić u uvodnom izlaganju.

- U jeku njegovog odbijanja, dali su im viznu liberalizaciju, sa čime nemamo problem - dodao je predsjednik Vučić.

 - Žele da uvuku Srbiju u sukob sa NATO-om, da on bude nekakav Zelenski. Očigledno je da u tome imaju podršku značajnog dijela međunarodne zajednice. Imali su priliku da pritisnu Prištinu oko vizne liberalizacije. Svi oni zajedno žele poniženje Srbije. Obećavam vam da se to neće dogoditi - rekao je Vučić i dobio novi veliki aplauz svih prisutnih.

Nastaviće se, kako je rekao, i druga vrsta pritisaka po pitanju vanjske politike Srbije.

- Problemi sa kojima se suočavamo i zbog čega preliminarno tražim vašu podršku, to je da budemo otvoreni za stvaranje Narodnog pokreta za državu, bez obzira kako ćemo ga nazvati. Moramo da se okupimo svi koji želimo pristojnu Srbiju, koja donosi racionalne, ozbiljne i odgovorne odluke. SNS je to što jeste, ali ovo je nešto u čemu bismo dali priliku i nestranačkim ličnostima - rekao je Vučić i dodao da će biti jedina suštinska srbijanska opcija, a tu , kako je rekao misli na građane Srbije, prenosi.

Ističe kako "snagu dobijamo od ljudi, zato treba ići u narod".

- Niko nije mogao da napravi takvu političku stranku 30 godina kao što ste je napravili vi - obratio se Vučić prisutnima te dodao:

- Svaki glas mudrosti nam je potreban u ovom trenutku.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.