open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Srbije
Vučić rekao da nije iznenađen otkazivanjem posjete Lavrova: "Iživljavaju se na maloj Srbiji"
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras "da nije iznenađen otkazivanjem posjete ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova i da je i ranije govorio da očekuje komplikacije", javlja Anadolija.
06.06.2022. u 20:54
get url
text

Lavrov je otkazao posjetu Srbiji nakon što mu je zatvoren zračni prostor u Bugarskoj, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

Vučić je za RTV Srbije rekao da takvu vrstu histerije i organizovanih napada na jednu malu zemlju, kakva je Srbija dugo nije vidio i ukazao da je bilo "bezbroj dugih razgovora" u kojima je od Srbije traženo da otkaže gostoprimstvo Lavrovu i da pošto ništa ne mogu i ne smiju da kažu Rusiji, oni se "iživljavaju na maloj Srbiji".

Upitan o dolasku njemačkog kancelara Olafa Scholza u Srbiju, Vučić je rekao da će tih nekoliko sati sa njim biti veoma značajni za državu, da će Scholz doći sa teškim porukama za Srbiju, ali da on voli direktne i otvorene razgovore u kojima je sagovornik spreman da čuje i probleme Srbije.

Kako je rekao, Nijemci su rekli da će Scholz doći čak i ako Lavrov dođe u Beograd, jer je Scholz uvijek spreman za razgovore.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.