open-navfaktor-logo
search
Šešelj ne odustaje
Vučićev politički otac u obračunu sa vladikom Grigorijem, usput stradale glumica i novinarka
Vladika Grigorije jedan je od kandidata za patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC), a sve su češće tvrdnje u srbijanskoj javnosti da bi on mogao izaći na politički megdan predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. 
02.02.2021. u 18:38
get url
text

Otkako je u medijima najavio da je okupio 300 ljudi, što su u Srbiji ocijenili kao početak izborne kampanje i najavu otvorenog političkog angažmana, ne prestaje njegova javna diskreditacija u srbijanskim tabloidima i televizijama pod političkom kontrolom Vučića i njegove Srpske napredne stranke. 

VEZANI TEKST - Vladika Grigorije ulazi u politički ring: Da li će u Srbiji primjeniti Amfilohijev recept, na šta upozorava Nenad Čanak

Među najžešćim kritičarima vladike Grigorija ističe se lider srbijanskih radikala Vojislav Šešelj, Vučićev politički otac. 

Diskreditacija Grigorija ide od tvrdnji da je kriminalac do posljednjih Šešeljevih o tome da je vladika bio u ljubavnim vezama sa glumicom Katarinom Radivojević i novinarkom Natašom Miljanović-Zubac.

Šešelj je na srbijanskoj televiziji Happy išao do te mjere da je tvrdio kako je suprug ove novinarke počinio samoubistvo zato što je bio "javno osramoćen" zbog njene veze sa Grigorijem. Novinarku RTRS-a je nazvao prostitutkom. 

Obje žene su najavile tužbe protiv Šešelja. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.