open-navfaktor-logo
search
Godišnjica
Vukovar: Na Memorijalnom groblju položene ruže i upaljeni lampioni
U Vukovaru će se u ponedjeljak komemorativnim programom obilježiti 28. godišnjica stradanja toga grada u Domovinskom ratu i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991
17.11.2019. u 12:54
get url
text

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru članovi Udruge Vukovarske majke i Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja položili su u nedjelju ruže i upalili svijeće na grobovima poginulih i ubijenih branitelja, uoči 28. godišnjice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu.

-Svake godine na današnji dan okupljamo se na ovom mjestu kako bi zapalili svijeće za one koji više nisu s nama. Nažalost, mnogo je onih kojima više nema ko upaliti svijeću ni položiti cvijet na grob i zato mi to činimo - kazala je predsjednica Saveza udruga zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir.

Po riječima Marije Šestan iz Udruge Vukovarske majke, iako je već prošlo 28 godina od tragičnih događaja u Vukovaru, svi oni koji su izgubili svoje najmilije u jesen 1991. godine i dalje nose veliku bol, koja nije ništa manja kako godine prolaze.

Po podacima Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, u Hrvatskoj se još traga za 1.872 neriješena slučaja iz Domovinskoga rata, pri čemu najveći broj žrtava, njih 530, čine osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije. Najvećem broju njih svaki trag gubi se upravo u ratnom Vukovaru 1991. godine.

U Vukovaru će se u ponedjeljak komemorativnim programom obilježiti 28. godišnjica stradanja toga grada u Domovinskom ratu i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.