open-navfaktor-logo
search
Oko spornih izjava
Vulin: Imam ideologiju, uvjerenja i stavove; Mihajlović: Članovi Vlade ne smiju iznositi lične stavove
Potpredsjednica Vlade Srbije i ministrica rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović ocijenila je da svi članovi Vlade u javnim nastupima moraju da se pridržavaju zvanične politike Srbije i ne iznose lične stavove javno.
13.07.2022. u 13:10
get url
text

- Oni kojima se zvanična politika Vlade Srbije ne dopada i sa kojom se ne slažu, uvijek mogu da se pojave pred biračima sa svojim idejama i od njih zatraže podršku, umjesto da parazitiraju na leđima najveće stranke i njenog lidera - rekla je Mihajlović, prenosi njen kabinet.

VEZANI TEKST - Vulin: Jedini način da Balkan ostane stabilan je da Srbi žive u jednoj državi

Ministrica je jučer rekla da nije zvaničan stav Vlade Srbije izjava ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da je za stabilnost Balkana potrebno da svi Srbi žive u jednoj državi.

- Ta izjava nije zvanična politika Vlade Srbije, bez obzira na to što je Vlada u tehničkom mandatu. Kao građanin, on ima pravo da iskazuje sve svoje želje, aspiracije i snove, ali to nije zvaničan stav Vlade Srbije - rekla je ona jučer, prenosi Nova.rs.

Vulin nije ostao dužan te je poručio kako "za razliku od brojnih političara, a među njima i pojedinih članova Vlade Srbije, ja imam i ideologiju i uvjerenja i stavove i nije mi potrebno da mi bilo koja ambasada odobri šta mislim i kako treba da radim".

- Stvaranje "srpskog sveta" i ujedinjenje Srba nije zvaničan stav Vlade Srbije, baš kao što nije zvaničan stav Vlade Srbije da treba uvesti sankcije Rusiji, biti jasniji, ma šta to značilo, po pitanju sukoba u Ukrajini ili da treba podržati britansku rezoluciju po kojoj su Srbi genocidan narod - odgovorio joj je Vulin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.