open-navfaktor-logo
search
Nema kraja ulizivanju
Vulin ponovo "briljira" u ulozi poltrona: Vučić je spasio glavu Aidi Ćorović
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin još jednom je pokazao u kojoj je mjeri poltron predsjednika Aleksandra Vučića.
12.11.2021. u 10:52
get url
text

Govoreći na TV Pink o dešavanjima od utorak navečer i hapšenju aktivista za ljudska prava zbog pokušaja uklanjanja murala ratnog zločinca Ratka Mladića, Vulin je kazao: 

- Uhapsili smo i priveli više onih koji su bili pristalice murala nego onih koji su bili protiv njega. Da budemo pošteni, zamislite da nije bilo policije, mislite li da bi Aida Ćorović, djevojka koja je bila sa njom i onih 100 ljudi koji su se okupili oko njih, dobro prošli da su ostali na milost i nemilost navijačima i desničarima.

Mislite li da smo štitili Prelića od Aide Ćorović? Sačuvali smo im glave. Vučić im je sačuvao glave - kazao je Vulin, prenosi zvanična stranica MUP-a Srbije.

U nastavku saopćenja MUP-a navedeno je da je "Inicijativa mladih za ljudska prava očigledno htjela da napravi nemire i nerede jer Mladićev mural stoji na tom mestu već godinu (nije tačno, nalazi se od jula) i mogli su da ga prekreče kada god su htjeli".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.