open-navfaktor-logo
search
Tragedija
Zagreb: Od strujnog udara na željeznici poginula dvojica studenata
Dvojica studenata Hrvatskih studija pronađena su mrtva u Zagrebu. Policija je za jednog studenta potvrdila da je stradao od posljedica visokonaponskog strujnog udara kojim je opskrbljena željeznica, dok se za drugog studenta neslužbeno doznaje da je uzrok smrti isti te da je nastradao kasnije.
18.03.2022. u 16:01
get url
text

Fakultet Hrvatski studiji na Facebooku je objavio vijest da je umro njihov student.

- Dekan Fakulteta hrvatskih studija obavještava da je izvrstan student I godine kroatologije i filozofije i kulture Fakulteta hrvatskih studija, useljenik u Hrvatsku Nikola Michael Sušec tragično stradao u Zagrebu u srijedu 16. marta 2022. u 21. godini. Rođen je u Eugenu, na zapadu savezne američke države Oregon 13.novembra 2001. Završio je s izvrsnim uspjehom Katoličku srednju školu otaca marista u Eugenu (2016.-2020.) i upisao se na naš Fakultet kao pripadnik hrvatskoga iseljeništva u SAD-u u kvoti Hrvata izvan RH. U prvom semestru stekao je 34 boda po ECTS-u s prosječnom ocjenom 4,5. Pamtit ćemo njegov vedar lik, ljudskost, susretljivost, komunikativnost, srčanost i domoljublje. Fakultetska zajednica izražava sućut njegovom tati Josipu i majci Heidi Melindi. Datum sprovoda objavit ćemo uskoro. Počivao u miru Božjem - stoji u objavi Hrvatskih studija.

Policija je službeno saopćila kako je jučer, 17. marta u 7.25 sati na Maksimiru u Ulici kneza Branimira, na teretnim kolosijecima željezničkog kolodvora Zagreb-Borongaj, na tlu između četvrtog i petog kolosijeka, uz teretne vagone pronađeno tijelo za sada nepoznate muške osobe.

- Na tijelu nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali da je smrt nastupila kao posljedica kaznenog djela. Po obavljenom uviđaju tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Zagreb radi utvrđivanja identiteta - objavila je policija.

Naknadno je policija potvrdila kako je student umro od posljedica strujnog udara.

- Obavljenim uviđajem je utvrđeno da je smrt nastupila kao posljedica strujnog udara visokog napona kojim je opskrbljen kolosijek putem kontaktne mreže - navela je policija.

Hrvatski mediji prenose i vijest kako je nešto kasnije, na isti način, nastradao i njegov prijatelj, također student, koji je krenuo u potragu za nestalim prijateljem.

- Dekan Fakulteta hrvatskih studija obavještava da je student II godine povijesti i filozofije i kulture Fakulteta hrvatskih studija iz Komiže Jerko Kučić tragično stradao u Zagrebu u petak 18. marta 2022. u 23. godini. Rođen je u Splitu 14. jula 1999. Završio je srednju školu Antuna Matijaševića-Karamanea u Visu i godine 2019. upisao je dvopredmetni preddiplomski sveučilišni studij povijesti i filozofije i kulture.

Pamtit ćemo njegovo poštenje, druželjubivost, optimizam i brižnost. Fakultetska zajednica izražava sućut njegovoj majci Danijeli. Počivao u miru Božjem! - stoji u obavijesti na službenim stranicama Hrvatskih studija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.