Delegacija koju su sačinjavali predsjednik Općinske organizacije SDA Novo Sarajevo i nosilac liste SDA za Općinsko vijeće Novo Sarajevo Hazim Bahtanović, potpredsjednici Općinske organizacije SDA Novo Sarajevo Adela Kulaš i general Hamid Bahto, šef izbornog štaba Miralem Šurković i kandidati sa liste SDA za Općinsko vijeće Novo Sarajevo danas su, s ciljem podrške probošnjačkoj inicijativi "Moja adresa je Srebrenica" te kandidatu za čelnu poziciju Srebrenice Aliji Tabakoviću, posjetili Srebrenicu.

- Pobjeda Tabakovića je zasigurno najvažnija politička inicijativa u BiH trenutno. Ovom pobjedom poslala bi se poruka snage i jedinstva naše Države. Ovdje se ne glasa za Srebrenicu, već za Bosnu i Hercegovinu - naglasio je Bahtanović.

Podrška ovoj inicijativi je potez poštivanja svake srebreničke žrtve, poštivanje svake prolivene majčinske suze. Tabakovićeva pobjeda podrazumijevala bi povratak temeljnim vrijednostima multikulturalnosti, no svakako i nadu za prijeko potrebnim privrednim oporavkom, navode iz SDA Novo Sarajevo.

Prilikom ove posjete predstavnici SDA Novog Sarajeva odali su i počast žrtvama u Memorijalnom centru Potočari uz zaključak da svaki nišan mora biti podsjetnik na obavezu, odgovornost i zakletvu tekovinama naše države.

Prilikom izvršavanja zadataka koje pred nas budu donosili naši sugrađani držat ćemo se ovih moralnih vrijednosti. Pravednost, multikulturalnost, te svakako ekonomski progres je zadaća koju smo obavezni svim žrtvama agresije, riječi su razmjenjene u ovoj posjeti.

- To je jedino ispravno razmišljanje ukoliko se vodimo moralnim vrijednostima i obavezama spram onih koji su dali živote za naša pokoljenja. Kako lokalnu zajednicu, tako i cijelu Bosnu i Hercegovinu moramo tretirati kao bezalternativnu svetkovinu te insistirati na stalnom napretku - navodi se u saopćenju.

- Niti Srebrenicu, a svakako niti naše Novo Sarajevo nećemo prepustiti onima, koje sasvim jasno prepoznajemo čak i u opozicionom ruševnom bloku. Gradili smo, to ćemo nastaviti i dalje, pomagat ćemo i svakako istrajati na tome, naše borce, penzionere, našu djecu. Sada smo još više motivirani u postizanju naše pobjede. Nismo robovi prošlosti, ali istu ne zaboravljamo da se ono čemu svjedoče ovi nišani ne bi ponovilo - naveli su iz SDA Novo Sarajevo i dodali:

"SDA bez obzira na sve prepreke postavljene od onih koji se kunu u neke druge vrijednosti, nastavlja punom snagom naprijed za Srebrenicu, za Novo Sarajevo, za našu Bosnu i Hercegovinu".