U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi su mogući na istoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu do 31°C.

Dodatna stabilizacija vremenskih prilika pozitivno će djelovati na opštu sliku. U prijepodnevnim satima svježije i ugodnije, sa odmicanjem dana i umjerenim porastom temperatura, te povremeno izraženijom naoblakom, kod osjetljivih osoba moguće su blaže tegobe. Rijetki pljuskovi mogli bi mjestimično remetiti osjet ugode. Poželjno je dan provesti na otvorenom.

Sutra će u većem dijelu zemlje biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne slabi lokalni pljuskovi su mogući ponegdje na istoku i jugoistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna od 24 do 30, na jugu do 33 °C.

U utorak u Bosni jutro i veći dio prijepodneva pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 21 do 27, na jugu do 32 °C.

U srijedu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 22, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 32 °C.