Temperature zraka izmjerene u osam sati iznosile su: Bjelašnica 11, Bihać, Ivan-sedlo, Livno i Sanski Most 14, Bugojno, Sarajevo, Srebrenica i Zenica 15, Banja Luka, Doboj, Tuzla i Zvornik 16, Brčko i Gradačac 17, Trebinje 20, Mostar 21 stepen.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945hPa, za 1hPa je veći od normalnog i raste.

U Bosni i Hercegovini će danas veći dio dana preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske oblačnosti.

Usljed razvoja konvektivne oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina.

Vjetar slab do umjeren. U većem dijelu zemlje vjetar južnog i jugozapadnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 31 stepen, na jugu zemlje do 33 stepena.

U Sarajevu veći dio dana sunčano. Više oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura oko 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.