Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planininskim predjelima, a iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce Ključ - Bosanski Petrovac (Lanište) i Priluka - Glamoč - Mlinište.

Na širem području Livna, Tomislavgrada i Sarajeva upozorava se na smanjenu vidljivost zbog magle.

Zbog niskih temperatura skreće se pažnja i na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na svim dionicama u BIHAMK-u savjetuju maksimalno opreznu vožnju i podsjećaju da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

Polusatne obustave saobraćaja uz 15-minutno propuštanje vozila, aktuelne su do 16 sati, na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacioni radovi.

Poslije 16 sati na ovoj lokaciji saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od pet do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do pet sati saobraćaj kroz tunel obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do sedam i po tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad sedam i po tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na magistralnim putevima: Ključ - Bosanski Petrovac (Lanište), Sarajevo - Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik - Orašje (u tunelu Ormanica) i Doljani - Metković (između graničnih prijelaza).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.