open-navfaktor-logo
search
Ići će i u Srebrenicu
Abazović od danas u višednevnoj posjeti BiH
Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović boravit će od danas u višednevnoj radnoj posjeti Bosni i Hercegovini, gdje će imati više bilateralnih susreta sa zvaničnima te države i učestvovati na Samitu o demokratiji u Jugoistočnoj Evropi.
08.07.2021. u 14:03
get url
text

Kako je najavljeno iz crnogorske Vlade, Abazović će biti jedan od učesnika panel diskusije na Samitu, na temu "Krajnja desnica u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori: Historijski revizionizam i poricanje genocida".

Tokom višednevnog boravka u Sarajevu, Abazović će imati zajednički sastanak sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem, kao i sa predsjedavajućim Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem.

Abazović će se sastati i sa zamjenicom predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Biserom Turković, kao i sa ministrom sigurnosti Selmom Cikotićem.

Ranije je najavljeno da će Abazović 11. jula prisustvovati komemoraciji i dženazi žrtvama genocida u Srebrenici, a pored njega će u delegaciji biti ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, direktor Uprave za dijasporu Seid Hadžić i savjetnica premijera za manjine Maida Gorčević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.