open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Adis Bećiragić: Jusuf Nurkić brzo uči i ulazi u sistem, u Estoniji ćemo vidjeti nedostatke
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je s prvim dijelom priprema za kvalifikacione utakmice Evropskog prvenstva na Vlašiću.
10.08.2022. u 15:49
get url
text

Selektor Adis Bećiragić kazao je za N1 kako generalno može biti zadovoljan, ali da će na pripremnim utakmicama u Estoniji vidjeti koliko su zaista spremni njegovi izabranici.

- Tada ćemo vidjeti nedostatke i onda ćemo imati dovoljno vremena da to ispravimo i uđemo što spremniji u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo - rekao je Bećiragić za N1.

Za Jusufa Nurkića je rekao da se uspio u ovom kratkom periodu uklopiti dobro. Istakao je kako je on veoma važan igrač.

VEZANI TEKST - Nurkić: Sve je na super nivou, želimo to zadržati

- Zaista sam zadovoljan, hvala igračima i njemu da se to što prije uklopi. On je profesionalac, svjestan je svega. Brzo uči i ulazi u sistem. Nadamo se da ćemo do utakmica maksimalno to završiti - rekao je Bećiragić.

Smatra kako ima još prostora da se riješe neke stvari, ali zadovoljan je jer su se finansijski problemi većim dijelom riješili.

- Bili smo u jednom momentu spremni zbog loših avionskih veza da otkažemo taj turnir iako bi bio veliki problem. Nismo znali šta bi bio veći problem. Nezgodni letovi su bili jer ne bismo spavali dvije noći. Ali srećom sve se završilo kako treba i mislim da je sve to relativno dovoljno da budemo spremni za kvalifikacione utakmice protiv Crne Gore i Francuske - istakao je selektor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.