open-navfaktor-logo
search
Kapiten Olimpika
Adnan Osmanović: Raduje me što smo protiv Veleža "ginuli" na terenu
Fudbaleri Olimpika savladali su danas Velež rezultatom 2:1 i tako stigli do prve pobjede u premijerligaškoj sezoni.
12.09.2020. u 21:16
get url
text

Iako je gostujući tim imao ulogu favorita u ovom duelu, domaći tim je odličnom igrom i velikom borbenošću savladao ekipu iz Mostara.

Kapiten Adnan Osmanović je, uz Muamera Adžema, bio strijelac jednog pogotka u pobjedi njegovog tima, a to je bio treći pogodak napadača Vukova ove sezone.

- Drago mi je da smo ostvarili pobjedu i pokazali da vrijedimo. Velež je neugodna ekipa, ali mislim da smo ih danas savladali našim odnosom na terenu, borbenošću, a ono što posebno raduje što smo svih devedeset minuta "ginuli" na terenu - kazao je Osmanović, kojem je ovo bio treći pogodak ove sezone i nalazi se u vrhu liste najboljih strijelaca:

- Drago mi je zbog pogotka, ali mi je draže to što smo pobijedili. Naravno da je uvijek lijepo kada postignete pogodak, na kraju krajeva to je i neki moj primarni zadatak. Svakako, da se radujem i kada bilo ko od mojih saigrača postigne pogodak, jer je bitan krajnji rezultat tima, a ne pojedinačni uspjeh svakog od nas.

Slijedi zaostali duel sa ekipom Sarajeva.

- Mislim da je sada najbitnije da se odmorimo, sumiramo sve urađeno i spremimo se za duel protiv komšija sa Koševa. Sami znate kakav je tim Sarajevo, ali mi moramo dati sve od sebe na terenu, pokušati da ponovimo igru i borbenost iz današnjeg duela i da se nadamo povoljnom rezultatu u utakmici u srijedu - rekao je Osmanović.

Susret između Olimpika i Sarajeva igra se u srijedu na stadionu Otoka sa početkom u 16.30 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.