open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Ahmedhodžić i Nalić izborili mjesto među evropskom elitom, Ferencvaros nije uspio
Fudbaleri švedskog Malmoa poraženi su s 2:1 u revanš-susretu play-offa za grupnu fazu Lige prvaka na gostovanju kod Ludogoretsa, no zaliha od dva gola iz prvog meča bila im je dovoljna za plasman u evropsku elitu ove sezone.
24.08.2021. u 23:02
get url
text

Nije sve počelo tako dobro za ekipu naših Anela Ahmedhodžića i Adija Nalića jer je bugarski prvak već u 10. minuti smanjio prednost iz prvog meča. Strijelac gola za domaćine bio je Nedyalkov.

Samo šest minuta kasnije Rieks je izjednačio, ali je njegov gol poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Ipak, tri minute prije kraja prvog dijela Birmančević je iz slobodnog udarca majstorski pogodio za izjednačenje rezultata.

Do novog vodstva Ludogorets je stigao poslije udarca s bijele tačke u 60. minuti, nakon što je Čolak dvije minute ranije igrao rukom u kaznenom prostoru. Sotiriou je bio siguran izvođač najstrožije kazne.

Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao, pa ćemo dvojicu Zmajeva iz Malmoa gledati u najprestižnijem UEFA-inom klupskom takmičenju.

Nažalost, tamo neće biti Eldara Ćivića, Adnana Kovačevića i Stjepana Lončara čiji je Ferencvaros u uzvratnom duelu poražen od Young Boysa 3:2, što nije bilo dovoljno, s obzirom da je i u prvom susretu švicarski tim trijumfovao identičnim rezultatom.

Ćivić i Kovačević večeras su zaigrali od prve minute, dok je Lončar svoju priliku dobio u 76. kada je zamijenio Zachariassena.

PSV nije uspio nadoknaditi pogodak zaostatka iz prvog duela protiv Benfice (2:1), iako je od 32. minute imao igrača više.

Nizozemski tim će se tako priključiti Ferencvarosu i Ludogoretsku u Evropskoj ligi.

Play-off za Ligu prvaka:
Ferencvaros - Young Boys 2:3
Ludogorets - Malmo 2:1
PSV - Benfica 0:0

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.