- Prije pet dana su mene i snimatelja Delimira koji radi za RTL Nieuws, Netherland, dva huligana ispolivali Fantom, a sve je propraćeno uvredama na moj račun. Danas me je zaskočio, u mojoj ulici, klinac koji me je ispolivao coka-colom, sa uvredama koje nije pristojno stavljati na zid - napisala je Aida Ćorović na Facebooku.

Pratio me je od novinskog kioska i kad sam skrenula u svoju ulicu, dodaje, polio me je flasom coka-cole i sve snimao telefonom.

Oba napada su prijavljena policiji, ali, sumnjam da ce se ista desiti, jer je iz aviona vidljivo ko stoji iza tih malih dripaca. Meni je, također jasno da su oni glineni golubovi ove vlasti i da će prvi stradati od ruku nalogodavaca koji su im naredili da maltretiraju građane i građanke Vračara i Beograda - napisala je ona.

Za ovakve napade, istakla je, direktno su ogovorni ministar unutrašnjih poslova Aleksanadar Vulin i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

- Ako mi se bilo šta ozbiljnije desi, oni će biti saučesnici u tome. Takođe se nadam da opozicija i u ovim napadima neće ponovo vidjeti "sitan vez" i rasipanje narodnog bunta, jer je maltretiranje neistomišljenika mnogo dublji i veći problem čije žrtve možemo svi da postanemo - zaključila je Ćorović.