Izvšena je racija u ugostiteljskom objektu u Banjoj Luci vlasništvo L. Ž. iz Prnjavora. On je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična djela navođenje na prostituciju i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije. U okviru ovih aktivnosti uhapšeni su i A. M. i N. Š. iz Banje Luke, te M. V., A. S., Z. D. i N. K. iz Srbije zbog sumnje da su za novac pružali seksualne usluge u ugostiteljskom objektu. Kod navedenih osoba pronađena je i oduzeta određena količina novca. 

Uhapšena su i četiri državljanina Slovenije i to B. Ć. kod kojeg je pronađena određena količina kokaina, te M. S., A. D. i M. F. za koje je testiranjem utvrđeno da su pozitivni na prisustvo opojne droge kokain - saopćeno je iz policije.

Nezvanično saznajemo da je akcija sprovedena u lokalu "Caribic dance" u hotelu Ćetojević u ulici Ivana Gorana Kovačića, vlasništvo Larija Živkovića iz Prnjavora.

- Ulaskom u ovaj objekat oko 23:15 sati zatečeno je oko 20 gostiju. Svi su legitimisani i evidentirani. U objektu su zatečena četiri državljanina Slovenije, šest djevojaka koje su radile kao plesačice, dvije djevojke iz Banje Luke i četiri djevojke iz Srbije koje su ovdje također radile, a koje nisu prijavile boravak u Banjoj Luci - rekao nam je izvor iz istrage.

Ukupno je uhapšeno 11 osoba i to: Lari Živković - vlasnik, Adna M., Nina Š. iz Banje Luke, Marta V., Ana S., Zvezdana D.,  Nina K. iz Srbije te Bernard Ć., državljanin Slovenije, Alen D., državljanin Slovenije koji je izdržavao kaznu zatvora od tri godine zbog droge, kao i Mirhad F., državljanin Slovenije iz BiH za kojim je bila raspisana potjernica Interpola, obustavljena, i koji je izdržao kaznu zatvora od šest godina zbog krađe vozila, te Miroslav S., državljanin Slovenije hapšen u Italiji zbog droge.

- Kod djevojaka koje su zatečene je pronađeno i oduzeto više novca u gotovini, a za koji su priznale da su ga zaradile prostitucijom - potvrdio nam je izvor iz policije. 

U toku je kriminalistička obrada i rad na dokumentovanju navedenog predmeta. Sve mjere i radnje u okviru ove akcije preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. Određene aktivnosti u okviru akcije i dalje su u toku.