open-navfaktor-logo
search
SDA Sarajevo
Ako Forto ne zna kako će subvencionirati gas, neka koristi novac koji mu je doznačio Novalić
Dramatizujući najavu o povećanju gasa u Kantonu Sarajevo, Vlada i ministar komunalne privrede Enver Hadžiahmetović ne pokazuju sposobnost ni da prate globalne tokove energetske krize, a kamoli na vrijeme pripreme plan za ublažavanje udara uzrokovanog povećanjem cijene ruskog gasa. Tvrdnjom da se "rezervna sredstva nisu mogla osigurati, jer nije bilo moguće predvidjeti povećanje cijene", ministar Hadžiahmetović građanima poručuje da on i njegove kolege u Vladi, zapravo ne živi na ovoj planeti, navode u Kantonalnom odboru SDA Sarajevo. 
16.07.2022. u 14:54
get url
text

VEZANI TEKST - Plin skuplji za 23,3 posto

- Raniji istupi zvaničnika "Trojke" o tome kako novca u Kantonu Sarajevo ima dovoljno, zahvaljujući njihovom racionalnom i štedljivom upravljanju budžetom, ne odgovaraju ovim paničnim reakcijama. Ako je vlast, kako to tvrdi, zaista "zaustavila tokove kojim se novac odlijevao u privatne i stranačke džepove, u preduzeća bliska strankama na vlasti", onda novac nije problem, pa Sporazum o subvencioniranju cijene gasa za potrošače u KS mora biti potpisan odmah!

VEZANI TEKST - Kantonima 200 miliona KM: Forto jedini nije došao, Milićević mu poručila da će morati doći ako hoće novac

Osim toga, Vlada Kantona Sarajevo krajem prošlog mjeseca potpisala je ugovor o dodjeli sredstava KS iz budžeta Federacije BiH, prema kojem je Kantonu Sarajevo dodijeljeno 36.178.423 KM. Tokom prethodne tri godine, Vlada KS je po osnovu Korona zakona, interventnih mjera, različitih transfera, pomoći i subvencija primila više od 205 miliona KM. Ako premijer Forto ne zna iz kojih sredstava će subvencionirati potrošnju gasa, neka posegne za sredstvima koja mu je doznačio federalni premijer Fadil Novalić - novode iz KO SDA KS. 

                                                                                                            

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.