open-navfaktor-logo
search
Španski teniser
Alcaraz zaplakao nakon osvajanja US Opena: Razmišljao sam o mami i djedu
Carlos Alcaraz osvajač je US Opena nakon što je sinoć u finalu savladao Caspera Ruuda sa 3:1 u setovima (6:4, 2:6, 7:6, 6:3).
12.09.2022. u 08:32
get url
text

Španac je tako osvojio svoj prvi Grand Slam u karijeri, te je postao prvi igrač svijeta. Ispisao je historiju, jer je na vrh ATP liste došao kao najmlađi ikada, sa 19 godina i četiri mjeseca. Ruudu je poraz u finalu donio plasman na drugo mjesto ATP liste.

VEZANI TEKST - Carlos Alcaraz osvojio US Open, postao prvi reket svijeta i ispisao historiju

- Kao dijete sanjao sam o osvajanju Grand Slama i tome da sam prvi igrač svijeta. Pokušao sam to ostvariti napornim radom. Imam samo 19 godina i mnogi se brinu o meni - rekao je Alcaraz nakon meča.

Alcaraz se rasplakao nakon osvojene meč-lopte.

- Razmišljao sam o mami i djedu koji nisu bili ovdje. Puno je članova porodice došlo, ali ih puno i nije moglo stići na finale. Razmišljao sam o njima - rekao je Alcaraz, pa dodao:

- Psihički sam bio miran, ali noge su me dosta mučile. Tokom prva dva seta bio sam dosta napet - kazao je Španac.

Alcarazu je ova pobjeda, osim prvog mjesta na ATP listi, donijela i 2.6 miliona dolara zarade. Ovo mu je bio šesti osvojeni turnir u karijeri, a ove godine je osvojio dva Mastersa, onaj na zemlji u Madridu te na betonu u Miamiju, gdje je u finalu pobijedio također Caspera Ruuda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.