Kraj sezone u Sarajevskom ratnom teatru SARTR obilježen je prvim probama za predstavu "Bullying Collection", nastale prema jednočinkama grupe autora (Sam Guzman, Ian McWethy, Aleš Kurt, Nejra Babić), a u režiji Aleša Kurta.

U predstavi igraju: Selma Alispahić, Mirela Lambić, Jasenko Pašić, Maja Salkić, Sead Pandur, Davor Sabo, Adnan Kreso i Vanja Matović.

S obzirom da se na vršnjačko nasilje najviše pažnje obraća kada ono eskalira do te mjere da dovodi do ubistva/samoubistva, "Bullying Collection" ukazuje na sveprisutni problem iz pozicije žrtve, nasilnika, roditelja, kao i institucija koje se bave ili bi se trebale baviti vršnjačkim nasiljem.

Na osnovu statističkih podataka, nažalost, ustanovljeno je da je svako treće dijete u Bosni i Hercegovini žrtva nasilja. Pozorište i ova predstava žele omogućiti onima koji su najčešće samo brojevi u statistici da progovore. Jer je važno i neophodno.

Premijera je planirana za oktobar 2019. godine. Predstavu je podržalo Ministarstvo vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.