open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Altintop novi sportski direktor Bayernovog Kampusa, dobrodošlicu mu poželio Salihamidžić
Fudbalski klub Bayern Minhen u petak je imenovao Halila Altintopa za novog sportskog direktora Kampusa kluba, a na toj poziciji će zamijeniti Holgera Seitza.
10.03.2023. u 17:51
get url
text

- Zaista se radujem ovom velikom izazovu. Želio bih da se zahvalim na ukazanom povjerenju i učinit ću sve da zajedno nastavimo uspješan rad u Kampusu - rekao je Altintop, prenosi Anadolija.

Hasan Salihamidžić, član Izvršnog odbora Bayerna, izjavio je kako klub ima veliko povjerenje u Altintopa.

- On je već tri godine u Kampusu, poznaje klub, zna kako se stvari vode i ima iskustvo više od 15 godina kao igrač u profesionalnom fudbalu. Svojom ulogom Halil će nastaviti da razvija Kampus. Radujem se zajedničkom radu i želim mu sve najbolje - rekao je Salihamidžić.

Altintop se pridružio Bayernovoj akademiji u ljeto 2020. godine kao pomoćni trener za U16, a kasnije je vodio i U17 tim. Posljednjih mjeseci je koordinisao mlade igrače koji su napredovali do prvog tima i nadgledao pozajmljene igrače kluba.

Njegov brat blizanac Hamit je bivši igrač Bayerna iz Minhena.

Kampus FC Bayern je sportski kompleks koji se nalazi na sjeveru Minhena. Bayern ga je izgradio u periodu između 2015. i 2017. godine. Kampus posjeduje sadržaje za fudbal, košarku, rukomet i stoni tenis, koji se prostiru na površini od 30 hektara, a u njemu je i sjedište Akademije minhenskog kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.