Reprezentativac naše zemlje nije zaboravio svoje nastupe u dresu Želje. Višća je rođen 17. februara 1990. godine u Olovu. Na Grbavicu je stigao 2009. godine, ali je prvi nastup ubilježio 27. februara 2010. godine na susretu protiv Čelika (4:2).

Uslijedile su sjajne partije u dresu Plavih, a potom i transfer u Istanbul Bašakšehir.

- Naravno da pratim dešavanja u Želji uvijek. Ove godine igraju dobro i ja se nadam trofeju na kraju sezone - rekao je Višća na početku razgovora, a potom odgovorio s kojim igračima je i dalje u kontaktu.

- Najviše sam u kontaktu sa Šehićem koji je tu u Turskoj. Sa Stanićem razmijenim ponekad poruke poslije nekih utakmica. Od "stare" ekipe s nekima sam i dalje u kontaktu, strašna je to ekipa na čelu sa Bešlijom, Mešanovićem i mnogim drugim.

Amar Osim je u nedavnom intervjuu za 1921TV govorio o Višći u superlativima. Pitali smo Edina šta misli o njegovom bivšem treneru.

- Amar Osim mi je dao priliku sa 18 godina i hvala Bogu iskoristio sam je. Sa šefom sam naučio dosta toga o životu, ne samo o fudbalu. Dvije godine u Želji uz Amara Osima, Bešliju, Mešanovića, Šehića, Šimića, Bučana, majstora fudbala Zebu, naučio sam toliko koliko ljudi možda nauče za deset godina. Takva ekipa i iskustvo mi je pomoglo da opstanem u Turskoj sve ove godine. Osim ima svoj način vođenja ekipe, odnosa s medijima i igračima, mislim da je onakav kakav treba našem mentalitetu - rekao je Višća, a potom dodao da mu je Mirsad Bešlija bio kao stariji brat i da mu je veoma zahvalan na tome.

Višća je za Želju odigrao 54 utakmice i postigao 13 golova. Istakao je dvije utakmice na kojima je bila fenomenalna atmosfera.

- Izdvojio bih možda gol u Banjoj Luci u finalu Kupa BiH kao jedan od najdražih. Mislili smo da je Kup naš, ali nakon sedam dana najteža utakmica na Grbavici. Nikada neću zaboraviti prepunu Grbavicu i rezultat od 0:2 nakon pola sata. Na kraju je 2:2 završilo, sjajna utakmica. Četiri dana kasnije protiv Laktaša smo slavili titulu i to je ono što ostaje za sva vremena - riječi su Višće koji je za A reprezentaciju BiH odigrao 50 utakmica i postigao deset golova.

Bivši junior banovićke Budućnosti je nekoliko puta finansijski pomogao Omladinsku školu Željezničara, a mladim fudbalerima je poručio da budu uporni i iskreni prema sebi.

- Mi, bivši fudbaleri Želje, koji igramo vani uvijek smo tu za klub. Kad smo u reprezentaciji, a hvala Bogu ima nas šest, sedam uvijek, neizbježna je tema sa Džekom, Šehićem o Želji. Moja poruka mladim igračima je da imaju cilj u životu, fudbalu i da budu iskreni prema sebi i treningu, a rezultat će doći sigurno - rekao je Višća za zvaničnu stranicu FK Željezničar, a potom je poslao poruku svim navijačima.

- Manijaci, spremite se za plavo proljeće. Vi ste pokretači svega.