Posjete

Ambasador BiH u Ankari Bakir Sadović: Odnosi BiH i Turske će biti još snažniji

Objavljeno: 08.11.2019. u 20:51

Ambasador Sadović je boravio u turskom gradu Sakaryi gdje je posjetio i fabriku za proizvodnju mašina u Industrijskoj zoni i tom prilikom obišao postrojenja u društvu direktora Ismeta Caliskana

FOTO: Anadolija

Ambasador Bosne i Hercegovine u Ankari Bakir Sadović je pohvalio odnose BiH i Turske, dodajući kako vjeruje da će te veze u budućnosti biti još snažnije.

Ambasador Sadović je boravio u turskom gradu Sakaryi gdje je posjetio i fabriku za proizvodnju mašina u industrijskoj zoni i tom prilikom obišao postrojenja u društvu direktora Ismeta Caliskana.

Također je posjetio i Spomenik bosanskim šehidima nakon čega se upoznao sa radom i aktivnostima Bosanskog udruženja za kulturu i solidarnost.

Sadović se tokom posjete sastao i sa guvernerom Sakarye Ahmetom Hamdijem Nayirom koji je tom prilikom istakao da Turska i BiH imaju odlične odnose te da se dvije zemlje uvijek međusobno razumiju i podržavaju.

-Turska je bila jedna od prvih zemalja koja je priznala Bosnu i Hercegovinu. Također, prijateljstvo i bliskost između zvaničnika naših zemalja su na zavidnom nivou. Imamo bliskost koja sigurno može biti uzor svim drugim zemljama - rekao je Nayir.

Ambasador Sadović je također imao priliku da se susretne i sa gradonačelnikom Sakarye Ekremom Yuceom.

- Turska je svakim danom sve snažnija zemlja. Također ostvaruje i ekonomski rast - kazao je Sadović te podsjetio da je prvi put u Turskoj boravio 1995. godine, naglasivši da ta zemlja tada u ekonomskom smislu nije izgledala kao sada.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije