open-navfaktor-logo
search
Diplomatija
Ambasadorica BiH u Švedskoj Elvira Dilberović predala akreditive kralju Karlu XVI Gustavu
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Švedskoj Elvira Dilberović je predala akreditivna pisma kralju Švedske Karlu XVI Gustavu (Carl XVI Gustaf).
21.02.2020. u 12:48
get url
text

Ceremonijalni dio predaje akreditiva organizovan je u kraljevskoj palati, a sastavni dio ceremonije bio je i razgovor ambasadorke i švedskog kralja.

Ambasadorka Dilberović je istakla važnost održanja prijateljskih odnosa između dvije zemlje, te obavijestila kralja Karla XVI o njenoj namjeri da se tokom mandata više angažuje na polju saradnje u sferi obrazovanja, međuniverzitetske saradnje te zaštite okoline. Ambasadorka je dodala da je njena namjera pojačan angažman na polju rada sa dijasporom iz BiH koja živi u Kraljevini Švedskoj. Tokom razgovora istakla je da očekuje i nastavak švedske pomoći na putu evropskih integracija BiH.

Švedski kralj Karl XVI prihvatio je agremane i zaželio je ambasadorki Elviri Dilberović mnogo uspjeha u radu tokom njenog mandata u Kraljevini Švedskoj, te obećao nastavak pomoći prijateljskoj BiH na putu evropskih integracija, saopćio je MVPBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.