open-navfaktor-logo
search
Prvenstvo BiH
Amel Tuka sezonu završava nastupom u najbržoj disciplini
Naslov prvaka Bosne i Hercegovine brane atletičari Zenice i atletičarke banjalučkog Borca
22.09.2018. u 09:24
get url
text
Amel Tuka/
get url
text

Ekipnim prvenstvom Bosne i Hercegovine, koje danas od 14 sati počinje u Zenici, "spušta se i zavjesa" na ovogodišnju atletsku sezonu u našoj zemlji.

Naslov prvaka brane atletičari Zenice i atletičarke banjalučkog Borca, koji su, po riječima generalnog sekretara AK Zenica i rukovodioca ovog takmičenja, Aziza Kevelja, glavni favoriti za ovogodišnji naslov.

- Pravo bi čudo bilo da Zenica ne odbrani naslov u konkurenciji muškaraca. Nastupit ćemo u trenutno najjačem sastavu, a Amel Tuka će, osim nastupa na 400 m, trčati i na 100 m. Naš najbrži sprinter je Sait Huseinbašić iz banjalučkog Borca, ali budite sigurni da će Tuka, i ako se desi da izgubi, dati sve od sebe - ističe Kevelj.

On najavljuje da će za Zenicu nastupiti i olimpijac te državni rekorder u bacanju kugle Mesud Pezer, zatim i državni rekorder u bacanju koplja Dejan Mileusnić te sve bolji srednjeprugaš Abedin Mujezinović, koji će trčati na 800 m.

Veteran Hamza Alić neće nastupiti u bacanju kugle, ali hoće Sarajlija Kemal Mešić, koji nastupa za AK Novi Grad. U ženskom dijelu takmičenja, najavljuje Kevelj, borba za prvo mjesto vodit će se između Borca, za koji nastupa i Lucia Kimani te Glasinca, sa Mladenom Petrušić.

Na prvenstvu će nastupiti pet ženskih ekipa: Borac, Glasinac, Sloboda Tehnograd, Sarajevo i Zenica te četiri muške: Zenica, Borac, Novi Grad i Sloboda Tehnograd. Mlade bh. atletske nade Maid Redžić (vis) iz Zenice te Nermin Štitkovac (kugla) te Faris Ibrahimpašić (400 m) iz Sarajeva, nastupit će izvan konkurencije, jer AK Sarajevo nije prijavio mušku ekipu.

Proglašenje pobjednika predviđeno je za 16.15 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.