open-navfaktor-logo
search
Prezadovoljna u prijestolnici
Ana Milchevska potpisala za SFK 2000 Sarajevo
Ana Milchevska nova je fudbalerka SFK 2000 Sarajevo.
15.03.2023. u 15:35
get url
text

Reprezentativka Sjeverne Makedonije pojačala je višestruke prvakinje Bosne i Hercegovine u zimskom prijelaznom roku.

Fudbalerka rođena 2003. godine nakon potpisa ugovora nije krila oduševljenje.

- Jako mi se dopada klub. Profesionalno je organizovan, mnogo se radi i disciplina se zahtjeva od igračica. Grad Sarajevo sam oduvijek voljela i ranije nisam mogla zamisliti da ću nekada živjeti ovdje igrati, međutim ta želja mi se upravo ostvarila.

Mnogo mi je drago da sam postala igračica jednog od najvećih klubova u ovom dijelu Evrope. Ambicije su visoke, želimo biti u vrhu svake godine, igrati zapaženu internacionalnu ulogu i jedva čekam da počnem igrati - rekla je Milchevska, opisavši dosadašnji njen put u karijeri:

- Najbolje se snalazim na poziciji odbrambene igračice, igram na centralnoj poziciji i do sada sam nastupala za sve omladinske reprezentacije Sjeverne Makedonije, za pionirsku, kadetsku i juniorsku, te za A reprezentaciju svoje zemlje što mi je veliko zadovoljstvo.

Na kraju razgovora, Ana je u razgovoru za zavničnu klupsku stranicu otkrila koji bi broj voljela nositi na leđima, za vrijeme boravka u SFK 2000 Sarajevo.

- Voljela bih nositi dres s brojem 32. To je odvijek moj broj i donosi mi sreću. Nadam se da će tako biti u redovima mog novog kluba - zaključila je Milchevska.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.