open-navfaktor-logo
search
Everton
Andre Gomes se vraća na teren samo 105 dana nakon stravičnog loma noge
Andre Gomes, vezni fudbaler Evertona, u nedjelju će odigrati trening utakmicu svega 105 dana nakon strašnog loma noge u zglobu.
15.02.2020. u 10:35
get url
text

Odlični 26-godišnji fudbaler vratit će se na teren u trening utakmici ekipe Evertona ​​iza zatvorenih vrata, čime će pojačati tempo svog brzog oporavka i povratak u punu kondiciju, prenosi Anadolu Agency (AA). Ukoliko Gomes izdrži trening utakmicu bez problema, mogao bi biti u konkurenciji za sastav Karamela već 23. februara za duel protiv Arsenala.

Gomes je zadobio težak prelom noge 3. novembra prošle godine u utakmici protiv Tottenhama. Strahovalo se da će Portugalac, koji je podvrgnut operaciji desnog zgloba, propustiti ostatak sezone. Međutim, Gomes je postigao izuzetan napredak od operacije i 28. januara djelimično se vratio treninzima prvog tima.

- Za Gomesa je zaista važno da napreduje, jer je, prije svega, igrač fantastičnog kvaliteta. Ima iskustva i igrao je za fantastične timove poput Valencije i Barcelone - rekao je nedavno Carlo Ancelotti, menadžer Evertona.

Gomes je karijeru počeo u Benfici, a za reprezentaciju Portugala, s kojom je osvojio naslov prvaka Evrope 2016. godine, odigrao je 29 utakmica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.