Reakcija

Aner Žuljević: Penzioneri ne smiju biti predmet ucjena

Objavljeno: 23.01.2019. u 13:07

Nadam se da danas razumiju kako je navedeni avanturistički stav doveo u pitanje isplatu penzija penzionerima, naveo je

Aner Žuljević

Aner Žuljević (SDP), delegat u Domu naroda FBiH, oglasio se u vezi sa implementacijom nezakonite odluke Centralne izborne komisije BiH, saopćeno je iz SDP-a.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

-Više je nego jasno kako nesmotren i nesistematičan javni nastup OHR-a sa pojedinim ambasadama o nelegalnosti starog saziva Doma naroda vodi Federaciju BiH u financijski kolaps.

Nadam se da danas razumiju kako je navedeni avanturistički stav doveo u pitanje isplatu penzija penzionerima, koji ionako jedva sastavljaju kraj s krajem i kad su im isplate penzije redovne.

Ne želim vjerovati kako se neko iz međunarodne zajednice opredijelio za strategiju u kojoj neprihvatljivim socijalnim pritiskom preko penzionera i drugih kategorija stanovništva žele implementirati nezakonitu odluku CIK-a.

Posebno zabrinjava činjenica da su ovakvom situacijom na nivou FBiH uz ranije nesmotrene odluke međunarodne zajednice dovele u pitanje i financiranje grada Mostara, koji čeka usvajanje izmjena zakona o budžetu na Domu naroda.

Stoga očekujemo od OHR-a da prihvati činjenicu da su napravili pogrešan potez koji nije ni u skladu sa odlukom Ustavnog suda BiH, te ih javno molim da povuku svoj stav kako bi se sjednica hitno zakazala ili proglase sve dokumente koji su usvojeni na sjednici Zastupničkog doma PF BiH kako bi spriječili da posljedice trpe oni koji su najmanje krivi.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije