U Zagrebu je okupljanje, uz nadzor policije, započelo u podne na Trgu Kralja Tomislava, odakle su demonstranti u dugačkoj koloni krenuli prema Trgu bana Jelačića, noseći transparent "Stop nametanju cjepiva i stožerske diktature" uz simbol zabrane vakcinisanja.

Na okupljanju koje je brojilo najmanje petsto demonstranata, gotovo niko nije nosio zaštitnu masku, a uz glavni slogan "Dosta je", nosili su brojne transparente s porukama: "Zdrav razum je naš razum", "Nezavisna nauka je naša nauka", "Slobodni mediji su naši mediji", "Vakcinisanje neispitanom vakcinom je bioterorizam", "Dišemo punim plućima", "Političku elitu hrani farmakomafija", "Probne vakcine, ne hvala" itd.

Govornici koji su se obraćali okupljenima putem megafona iznosili su tvrdnje da im Štab civilne zaštite Republike Hrvatske svojim epidemiološkim mjerama krši osnovna ustavna i ljudska prava kao što su "pravo na slobodu, pravo na disanje i pravo na život".

Na Trgu bana Jelačića okupljenima se kratko obratio i kontroverzni imunolog Srećko Sladoljev, jedan od predvodnika tzv. antivakserskog pokreta u Hrvatskoj koji je prozvao hrvatske medije i političare. Danas su se demonstracijama Zagrebu pridružili i Osijek, Split, Šibenik i Dubrovnik.