Mada je odlučan u stavu da više neće komentirati slučaj "Dragičević", Nobilo se osvrnuo ne pojedine komentare i dovođenja njega u vezu s Miloradom Dodikom, uključujući i objavljene fotografije, što je ostavilo prostora za tvrdnje da se na njega utjecalo.

- Što se tiče Dodika, u februaru ove godine udruženje Srba izbjeglih iz zapadne Slavonije napravio je svoju godišnju proslavu blizu Banja Luke. Bilo ih je dvije hiljade. To udruženje je odlučilo da Dodiku i meni dade posebno priznanje. Ne znam za što su dali Dodiku, ali ja sam dobio priznanje zbog beskompromisne obrane Srba pred hrvatskim sudovima vezano za ratni zločin. Zbog toga su ljudi imali potrebu da meni daju plaketu. Meni je to bila čast i zadovoljstvo. Ja sam sjedio protokolarno na mjestu gdje su bili oni kojima se dodjeljuje plaketa. Tad sam se slikao i sa Dodikom i sa više stotina dobrih, običnih ljudi, koji su željeli da se sa mnom slikaju. To je cijela priča između mene Dodika - kazao je Nobilo.

Na pitanje da li to znači da  se na njega na bilo kakav način nije utjecalo, Nobilo je istakao:

- Pokojni David Dragičević je ubijen 18. marta a ovo je nastalo u februaru. Nakon toga više nikad nisam vidio Dodika niti ima potrebe, niti vidim razloga.

Foto: Narod.hr     Ante Nobilo tvrdi da se s Miloradom Dodikom nije više susretao 

Podsjetimo, Anto Nobilo više nije dio međunarodnog tima za utvrđivanje okolnosti o stradanju Davida Dragičevića.

Nobilo je ranije kazao kako je istina da je 21-godišnjak ubijen, ali da ga niko nije silovao, masakrirao i da njegovo ubistvo nije zavjera policijsko-tužilačkih organa.

Ifet Feraget ostaje jedini advokat porodice stradalog banjalučkog mladića Davida Dragičevića. U advokatskom timu bili su još Duško Tomić, Anto Nobilo i Zora Dobričanin Nikodinović.