open-navfaktor-logo
search
O Saboru tzv. HZHB
Asocijacija mladih SDA: "Nositelji europskih vrijednosti" protiv evropskih vrijednosti
  Dok se demokratski svijet zgražava na sami spomen tzv. Herceg - Bosne, ovih dana održana je sjednica Sabora Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo, na čelu sa istaknutom zvaničnicom HDZ-a Lidijom Bradarom. Vojno i političko rukovodstvo tzv. Herceg - Bosne u Hagu je osuđeno za udruženi zločinački poduhvat na ukupno 111 godina zatvora. Ti isti "stvaraoci" nepostojeće Herceg-Bosne odgovorni su za masovna ubistva, etničko čišćenje, mučenje i držanje civila u logorima, zločine protiv čovječnosti, rušenje stambenih objekata, kulturnih ustanova i desetina vjerskih objekata, poručili su iz Asocijacije mladih SDA. 
28.05.2021. u 11:58
get url
text

- Danas su na sceni neuspjeli pokušaji reinkarnacije Herceg-Bosne, a u prilog tome govori i činjenica o posljednjoj sjednici Petog Sabora tzv. Hrvatske zajednice Herceg Bosne. Žalosti nas činjenica da HDZ i visoki funkcioneri HDZ-a izabrani na sjednici pomenutog Sabora nisu puno odmakli od politike i propagiranih ciljeva paradržavne tvorevine Herceg-Bosne, koja je danas svedena na nivo udruženja građana, jer taj isti HDZ drži kao taoce građane Federacije BiH blokirajući izbor nove Vlade Federacije BiH, što najvećim dijelom ide na štetu hrvatskom narodu.

Posljednja sjednica Sabora ovog udruženja građana / nevladine organizacije je najbolji pokazatelj kako se "nositelji europskih vrijednosti" bore upravo protiv evropskih vrijednosti. Jedna od zabrinjavajućih okolnosti jeste i činjenica da je ova sjednica prošla bez dovoljne medijske pažnje, jer je nekim medijima očito važnije prenositi fake news s ciljem diskreditacije i pokušaja destabilizacije SDA, nego ukazati građanima BiH na pokušaje rastakanja državotvornosti Bosne i Hercegovine i precizno označiti i upozoriti one koji to otvoreno rade.

Kao mladi ljudi, predstavnici podmladaka političkih stranaka pozivamo sve kolegice i kolege da se ograde od ovakvih pojava i poteza, te da zajedničkim snagama radimo na poboljšanju položaja mladih i stvaranju pozitivne poslovne klime kako bi mladi ostali u našoj domovini. U međunarodno priznatoj Bosni i Hercegovini, debelo u 21. stoljeću, nikome se više ne može dopustiti da ucjenjuje državu, bilo koji narod niti dopustiti veličanje propalih paradržavnih tvorevina nastalih na fašizmu. Ovoj zemlji treba snažan ekonomski napredak, modernizacija obrazovanog i zdravstvenog sistema, pozitivna turistička klima, a ne glorifikacija fašističkih ideologija.

Svako onaj ko krene ovim putem mora znati da fašizmu u Bosni i Hercegovini nikad nije bilo mjesta, niti će biti. Svi oni akteri koji žele pričati o boljoj budućnosti ove države imat će u nama iskrenog sagovornika - navodi se u saopćenju Asocijacije mladih SDA. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.