open-navfaktor-logo
search
Bruka u Doboju
Atletika u BiH danas je počinila samoubistvo!
Delegat takmičenja se odmakne od stola i prepusti trenerima da sabiraju bodove i određuju plasmane
21.10.2018. u 23:09
get url
text
get url
text

U Doboju, na stadionu drugoligaša Sloge, ovog vikenda je održano Ekipno prvenstvo BiH u krosu u svim kategorijama. Iako se očekivala dobra organizacija, učesnike je dočekalo suprotno.

Nermin Alibašić, PR i marketing menadžer Atletskog saveza BiH, o onome što se događalo u Doboju javnost je obavijestio na svom Facebook profilu.

Pod naslovom "Atletika u BiH danas je počinila samoubistvo", objasnio je šta se događalo na ovom takmičenju. Njegov status prenosimo u cijelosti:

- Nikad gora organizacija jednog državnog prvenstva. U mlađim kategorijama je to išlo normalno, kraće dionice pa i nije bilo teško. Juniori i seniori su priča za sebe. Zvaničnog sudije na brojanju krugova nije bilo. Bili su tu treneri koji su nekako improvizovali nešto i pokušali brojati krugove, međutim nisu uspjeli. Jedni su trčali 11 krugova, drugi 10 krugova, a na kraju se ispostavilo da su pojedini trčali i osam krugova. Sve u jednoj kategoriji i disciplini. Osoba koja je trebala biti na cilju i pisati poredak ili je nije bilo i je bila toliko nesposobna da nije mogla pratiti i redom upisivati ulazak u cilj. Nije to sprinterska disciplina gdje svi u stotinku uđu u cilj.

Trči se, kod juniora šest i osam kilometara, kod seniora osam i 10 kilometara. Pomijeranje starta, netačna dužina staze... Sramota jedna velika. Žao mi naših atletičara koji vrijedno treniraju i bore se za državne boje, a onda za uzvrat dobiju samo da se stide ovakve organizacije takmičenja. Nijedna organizacija takmičenja kod nas nije perfekta, nemamo mi uslova za to, ali ovo današnje, Prvenstvo BiH u krosu je dno dna.

Na kraju, delegat takmičenja se odmakne od stola i prepusti trenerima da sabiraju bodove i određuju plasmane. I on razočaran organizacijom.

Nakon ovog mogu očekivati i sankcije, s obzirom da sam na funkciji PR i marketing menadžera ASBiH, ali ovo je istina, a sad nek rade kako im njihova čast nalaže. Onaj ko verifikuje ovo takmičenje i prizna rezultate istog, slobodno može dati ostavku na bilo koju funkciju u Savezu, svom klubu... Samo preko granice, što dalje... - napisao je Alibašić na svom Facebook profilu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.