open-navfaktor-logo
search
Konačno
Banja Luka sinoć u 1.30 dobila budžet, jutros počelo čišćenje smeća i pranje ulica
Gradska skupština Banja Luka je sinoć oko 1.30 sati izglasala budžet u iznosu od 149,77 miliona maraka.
15.04.2021. u 12:33
get url
text

Nakon višednevnih političkih sukoba oko budžeta i amandmana koje je predložila skupštinska većina okupljena oko SNSD-a, a koje su u nekoliko navrata bile i na granici incidenta, budžet je kasno sinoć usvojen jednoglasno, a prošli su i sporni amandmani.

Odmah jutros počelo je čišćenje smeća sa javnih površina u gradu, koje je više dana bilo obustavljeno.

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković istakao je da je odmah nakon izglasavanja budžeta, počelo intenzivno čišćenje grada, čišćenje ulica, pripreme  za obiljževanja  Dana grada 22. aprila, kao i da će sljedeće sedmice početi asfaltiranje ulica u pojedinim naseljima i slično.

- Predstavit ćemo povodom Dana grada 30 različitih projekata  - rekao je Stanivuković i već  za sutra  najavio novi kolegijum za zakazivanje sljedeće gradske skupštine.

On je naveo da je za higijenu u gradu novim budžetom predviđeno sedam puta manje sredstava, kao i da su usvojeni "nečuveni amandmani" da se gradonačelniku oduzme pravo preraspodjele budžetskih sredstava.

- Takav presedan nikada niko nije uradio. Imamo očigledne amandmane koji krše zakon. Tražićemo zakonitost svih predloženmih amandmana - rekao je Stanivuković, a ocijenio je i da je „nasilnički uzeto“ iz gradskog budžeta četiri miliona kroz smanjenje poreza na napokrenost.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.