open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Banjalučanima pripao derbi: Borac srušio Želju i preskočio ga na tabeli
Borac je u derbiju šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Željezničar u Bosanskom Novom.
20.08.2022. u 18:54
get url
text

Meč je završen rezultatom 2:1, a banjalučki tim došao je do treće ovosezonske pobjede.

Željo je bolje počeo meč. U petoj minuti Santos je pogodio stativu. Prethodno je pokušao Haračić, ali iz peterca se nije uspio izboriti za udarac. Pao je, gosti su tražili penal, a sudija Kazlagić nije se oglasio.

Borac je poveo u 15. minuti. Autogol je postigao Vego. Centrirao je Zakarić, a Vego u namjeri da otkloni opasnost zatresao vlastitu mrežu.

Mogao je Tatar u 35. minuti uduplati prednost Borca, ali je Drina uspio izblokirati njegov pokušaj, a lopta je otišla iznad prečke.

U 36. minuti sudija Kazlagić bio je primoran nakratko zaustaviti meč zbog nacionalističkog ispada Lešinara. Navijači Borca skandiralu su ime osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića. Nakon što je službeni spiker na stadionu pročitao upozorenje, duel je nastavljen.

Borac je do drugog pogotka došao u 42. minuti. Pogodio je Vojnović. Zakarić je centrirao iz kornera, lopta prošla kroz peterac i došla do Vojnovića koji neometan šalje loptu iza leđa Bendera.

Banjalučani su sigurno držali vodstvo, u 74. minuti preko Begića mogli i do trećeg gola, ali je veznjak Borca promašio loptu, a samo tri minute kasnije stigla je kazna.

Vojnović je u šesnaestercu Borca nepropisno zaustavio Štilića, sudija Kazlagić pokazao "na kreć". Iskusni veznjak Želje preuzeo je odgovornost, poslao loptu u jednu, golmana Pavlovića u drugu stranu i smanjio zaostatak svog tima.

Želji je gol dao krila da do kraja može izbjeći poraz. Pokušavali su Plavi doći do poravnanja, ali nisu uspjeli, iako se Borac grčevito branio.

Borac je preskočio Želju na tabeli. Tim Nenada Lalatovića nakon šest utakmica ima 10 bodova, a Plavi su ostali na osam.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.