Na inicijativu Vojina Mijatovića, potpredsjednika; Dositeja Perića, potpredsjednika Glavnog odbora; Saše Grbića, člana Predjedništva SDP-a BiH i Bojana Kostića, predsjednika regionalnog odbora ove stranke u Banjoj Luci, danas je u ovom gradu održana vanredna sjednica Gradske organizacije SDP BiH Banja Luka.

Nakon izvještaja potpredsjednika stranke, a u vezi sa sjednicom Predsjedništva SDP-a koja je jučer održana u Gradačcu, kao i diskusije na tu temu, jednoglasno je donijeto šest zaključaka.

U jednom od njih Gradska organizacija SDP-a Banja Luka poziva Damira Mašića, predsjednika Kantonalnog odbora ove stranke u Sarajevu da podnese neopozivu ostavku na tu poziciju, zbog propusta kojim je nanesena velika šteta ideji stranke, a u vezi sa imenovanjem Envera Zornića. Kako navode iz banjalučkog ogranka, time bi pokazao da je SDP BiH spreman da preuzme odgovornost za sopstvene greške.

- Uvjereni smo da će se naš drug Damir Mašić ponijeti odgovorno u ovom slučaju i pokazati da su odgovornost i čast daleko iznad partijskih funkcija – navedeno je u zaključku.