open-navfaktor-logo
search
Novi zaplet
Barlov: Garaža će se završiti za tri mjeseca, a obaveza vlasnika Sarajevo Towera je da asfaltira Kolodvorsku
Vozila Hitne pomoći još će se provlačiti po raskopanoj Kolodvorskoj ulici u Sarajevu. Iste probleme imat će i svi oni koji dovoze bolesne, što znači da se nastavljaju saobraćajne gužve na frekventnoj saobraćajnici, a sve zbog kašnjenja izgradnje garaže u ovoj ulici kojoj se ne nazire kraj.
31.03.2022. u 07:56
get url
text
Sarajevo Tower

Belma Barlov, direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, prije desetak dana izjavila je za Faktor da će "garaža biti završena za tri mjeseca, a Kolodvorska ulica će se asfaltirati za sedam do 14 dana".

Koliko će izgradnja garaže biti skuplja i ko će to platiti, s obzirom na kašnjenje, direktorica Barlov je odgovorila: 

- Nemamo podataka jer tek treba provesti javne nabavke za navedene radove! 

Hoće li ove sedmice početi asfaltiranje Kolodvorske ulice?  

- Obavezu asfaltiranja Kolodvorske ulice i vraćanja u prvobitno stanje ima vlasnik Sarajevo Towera, zgrade koja je priključivana na infrastrukturu – kazala Barlov. 

Izgradnja podzemne garaže u Kolodvorskoj ulici prekoputa zgrade Hitne pomoći počela je 20. augusta 2020. godine. Prvi rok za završetak prošao je 15. novembra 2020. godine. Garaža nije završena ni u aprilu 2021. godine. Zatim, usljedilo je novo obećanje da će biti završena u junu 2021. godine. Poslije toga je uslijedilo još nekoliko obećanja i svaki put rok završetka je bio za tri mjeseca.

U najboljem slučaju, ako se riješe problemi koji prate izgradnju garaže, trebali bi završiti radove za 90 dana, izjavila je prije deset dana Barlov.

Izgradnja podzemne garaže zajednički je projekat Vlade KS i Općine Novo Sarajevo, čija je vrijednost iznosila oko šest miliona maraka, od čega je 4,3 miliona kao investitor izdvojio KS, a Općina je dodijelila zemljište u vrijednosti milion i po maraka. Koliko će zbog kašnjenja u izgradnji biti skuplja?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.