open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Bećiragić nakon trijumfa: Svašta bih nešto rekao, ali bojim se da ne izađem iz okvira kulture
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je veliku pobjedu večeras u Skenderiji, gdje je nadigrana Mađarska sa 83:78.
11.11.2022. u 22:12
get url
text

Selektor Adis Bećiragić bio je presretan, a dao je izjavu za Sport Klub u kojoj nije krio oduševljenje, ali ni ljutnju. Kazao je kako bi mnogima imao šta reći. Vjerovatno se to odnosi na sudije, a da li i na nekoga još, ostat će tajna – barem zasad.

- Hvala publici i ljudima koji su nas sve vrijeme bodrili, a onda posebno ovim igračima. Svaki dan smo se budili s vijestima da neko ne može igrati, a jutros i Roberson kaže da ne može igrati. Svašta bih nešto rekao, ali bojim se da ne izađem iz okvira kulture. Inače bih rekao mnogima svašta, ali pobijedili smo - rekao je selektor Bećiragić i dodao:

- Iznenadili smo ih sa zonskim presingom i zonom, te smo tu napravili razliku. Oni su dobra ekipa i uspjeli su nas stići, ali razlika je samo u velikom srcu koje imaju ovi momci. To je to - kazao je Bećiragić.

U ponedjeljak BiH gostuje Francuskoj, a Bećiragić ne želi ni razmišljati o toj utakmici sada.

- Poslije ove pobjede me uopće ne interesuje Francuska. Za dva dana ćemo razmišljati o tome. Mi smo toliko sretni da to nije normalno - zaključio je Bećiragić, prenosi Sport centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.