Izbjegli suočavanje

Bećirović i Radončić pobjegli od TV debate sa Džaferovićem

Objavljeno: 12.09.2018. u 16:24

Šefik Džaferović je bio spreman doći u debatu i licem u lice argumentovano iznositi svoj program i stavove, ali i braniti lični integritet, na koji već mjesecima napadaju neki njegovi protivkandidati

Šefik Džaferović, kandidat SDA za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, neće se večeras pojaviti u TV-debati koju je organizirala televizija N1, jer su njegovi protivkandidati Denis Bećirović i Fahrudin Radončić u posljednji trenutak odustali da se licem u lice suoče s njim, saopćeno je iz SDA.

- Bježanjem Bećirovića i Radončića od sučeljavanja sa Džaferovićem pred TV gledaocima izgubila se sama svrha debate. Zbog toga je odlučeno da i Džaferović ne učestvuje u ovoj emisiji.

Šefik Džaferović je bio spreman doći u debatu i licem u lice argumentovano iznositi svoj program i stavove, ali i braniti lični integritet, na koji već mjesecima napadaju neki njegovi protivkandidati. Spreman je to uraditi u bilo kojem trenutku tokom kampanje, za razliku od protivkandidata, koji su očigledno procijenili da bi njihova nekredibilnost i nekompetencija u suočavanju sa Džaferovićem bila dodatno potcrtana – navodi se u saopćenju iz te stranke.

Fahrudin Radončić se nije želio suočiti sa protivkandidatima, a mediji čiji je on osnivač, ranije danas su najavili da će predsjednika SBB-a potencijalni glasači moći gledati ponovo večeras na Televiziji Republike Srpske (RTRS) koja je, iako entitetska televizija, zapravo pod kontrolom Milorada Dodika i njegovog SNSD-a.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije