open-navfaktor-logo
search
Pedagoški zavod
Behram-begova medresa u Tuzli 12. put zaredom najbolja srednja škola u Tuzlanskom kantonu
Behram-begova medresa u Tuzli (BBM) dvanaesti je put zaredom proglašena najboljom srednjom školom na području Tuzlanskog kantona (TK), prema vrednovanju koje vrši Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona. 
12.01.2023. u 12:33
get url
text

Pedagoški zavod TK je objavio listu najbolji srednjih škola u školskoj 2021/22. godini, a medresa je zauzela prvo mjesto s ostvarenih 5.250,88 bodova. 

Pomoćnik direktora za nastavu Behram-begove medrese Fuad Imširović je kazao da je priznanje za vrednovanje škole siguran pokazatelj da ono što medresa radi, vrijedi i da se to u jednom obrazovnom kontekstu prepoznaje.  

- To je znak da sve aktivnosti koje provodimo s učenicima, ulaganje u njihov razvoj, individualna takmičenja, saradnja s drugim institucijama, učešće u projektima i slično su vrijedne, ne samo u smislu bodovanja i rangiranja, već u suštini obrazovnog procesa koji mora biti dinamičniji i mora polučiti veći angažman svih njegovih učesnika - kazao je Imširović. 

Uspjeh je medresa ostvarila i zahvaljujući svojim učenicima - u prošloj školskoj godini su presudna bila takmičenja na kojima su učenici Behram-begove medrese osvojili 18 pojedinačnih mjesta (od 1. do 3. mjesta) na takmičenjima koje organizuje Pedagoški zavod TK. 

Osim kantonalnih, učestvovali su i na federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima na kojima su postizali uspjehe, a druge aktivnosti, kako je kazao, koje su doprinijele uspjehu su otvorenost medrese i učešće u različitim aktivnostima koje organizuju druge srednje škole, vladine i nevladine institucije, javne, kulturne i druge organizacije.  

Imširović je ocijenio da se mora uložiti mnogo rada i zalaganja da bi se postigli ovakvi rezultati. 

Ovu odgojno-obrazovnu ustanovu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini pohađa 504 učenika, a kako su poručili, nastavit će svoju misiju i nastojati održati kontinuitet ovog uspjeha.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.