open-navfaktor-logo
search
Izjave sa Etihada
Benzema najavio magiju i objasnio panenku, Foden tuguje: "Imali smo šansu da ih ubijemo"
Fudbaleri Manchester Cityja večeras su na domaćem terenu u prvoj utakmici polufinala Lige evropskih prvaka sa 4:3 savladali Real Madrid.
27.04.2022. u 00:24
get url
text

U spektakularnoj utakmici Građani su u tri navrata imali dva gola prednosti, ali je Karim Benzema golom u 82. minuti postavio konačnih 4:3, što je zalog da ćemo u revanšu 4. maja gledati izuzetno uzbudljiv revanš.

- Poraz nikad nije dobar, ali važno je to da se nismo predali. Na Santiago Bernabeu trebamo navijača kao nikada do sada i izvest ćemo magiju potrebnu za prolazak dalje. Uđete li u utakmicu bez samopouzdanja, onda se ovakve stvari događaju i brzo ste dva gola u minusu.

City je dobra ekipa, a recimo da je nama u ovoj utakmici nedostajalo malo od svačega na početku. Malo ambicije, malo pritiska i malo više vjere. Imali smo to kasnije.

VEZANI TEKST - Benzema ukrao slavu Englezima, o penalu iz 82. minute još dugo će se pričati

Panenka? Imam vjere u sebe, napravio sam to i bilo je zabavno. Promašio sam ranije neke jedanaesterce, ali onaj ko ih ne puca, taj ih ni ne promašuje - kazao je Benzema.

City na revanš ide sa prednošću od jednog gola, mada je prednost mogla biti i ubjedljivija.

- Pobijedili smo i naši navijači mogu biti ponosni. Mogli smo iskoristiti više šansi, ali ovo je bila jako, jako dobra utakmica. Prvih 20 minuta bili smo jako dobri. Kontrolisali smo utakmice - rekao je nakon utakmice fudbaler Manchester Cityja Bernardo Silva za BT Sports, a Foden je dodao:

- Za navijače koji su gledali, ovo je bio odličan fudbal. Znali smo da će nas Real kazniti ako izgubimo loptu na određenim dijelovima terena. Imali smo šansu da ih ubijemo. U ovakvim utakmicama morate koristiti takve šanse.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.