Galijašević je ničim izazvan osuo medijski rafal na srbijansko državno rukovodstvo, govoreći da će "Beograd izgubiti šansu da bude sa pobjednikom" misleći na odnos Srbije i Rusije. Također, zamjera što se srbijanski mediji ne odnose prema Dodiku kao centralnoj političkoj figuri regiona, pa ne prenose svaki njegov susret, onaj koji Galijašević spominje je susret ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova i Dodika.

Interesantno je da je ovaj intervju Galijaševića, u kom je napao Srbiju, prenio jedan veoma kontrolisani medij u Republici Srpskoj, pa se pojavljuje osnovana sumnja da bi Dodik njegove riječi aminovao.

Galijaševićev intervju prenesen je u tekstu sa naslovom "Galijašević: Dodik prijateljstvom sa Rusijom spašava srpski obraz i jača Srpsku", čime se jasno pokazuje aluzija autora da napadne i ponizi Srbiju i Aleksandra Vučića.

U tekstu se skrivenim rečenicama navodi i da "Vučić ne želi dobro Republici Srpskoj". Da cijela stvar bude još više podignute temperature, ova vijest je puštena na srpski praznik Vidovdan, piše Srbijanski Objektiv.rs.

 

No Vučić je jučer tokom svog obraćanja na Vidovdanskoj akademiji indirektno odgovorio Dodiku.

- Na Vidovdan Srbi ne napadaju Srbe. I kada vas neko napadne, prešutite i odgovorite mirom, trpeljivošću i strpljenjem - kazao je Vučić.