open-navfaktor-logo
search
Ovo je alternativa
Berane: Nacionalističko divljanje Milovih protivnika, slavili uz pjesme o Kosovu i Srbiji
Na Facebook stranici pogled.me objavljeni su videosnimci na kojima građani Berana slave pobjedu protiv "režima Mila Đukanovića". 
01.09.2020. u 15:56
get url
text

Da uz svaki snimak ne stoji da se radi o crnogorskom gradu Berane, sudeći prema ikonografiji i nacionalističkim pjesmama koje su odjekivale, dalo bi se zaključiti da su nastali negdje u Srbiji. 

U Beranama je održana i litija na kojoj su pjevali pjesmu "Ustala je Crna Gora svetinja se branit mora, Milo lopove, ustala je i Srbija to je jedna familija"...

Kod manastira Đurđevi stupovi okupilo se nekoliko hiljada ljudi koji su "slavili slobodu". Pogledajte u nastavku videosnimke. 

 - Srpski narod đe god da ga ima najradije pjeva pjesme o Kosovu, prenosim vam najtoplije pozdrave sa Kosova. Dokle smo se mi ovdje borili za slobodu naše vjere, osnovna ljudska prava, najviše za naš narod na Kosovu, oni također osjećaju kolika je naša žrtva i borba bila ovdje prije svega za vjeru i za čast i za dostojanstvo i za očuvanje pamćenja i pameti. Cijeli srpski narod gleda danas u Crnu Goru i divi i se i raduje ovoj našoj pobjedi - poručio je jedan od govornika, sudeći prema sadržini govora sveštenik SPC-a. 

Nakon čega je uslijedilo skandiranje "ne damo Kosovo", "Srbija-Kosovo" te pjevanje pjesama o Kosovu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.