Sagovornici su se suglasili da treba otkloniti sve zastoje u funkcioniranju institucija kako bi se mogle nastaviti aktivnosti na započetim projektima, među kojima su i oni turskih ulagača u BiH.

Na sastanku je naglašeno da su bilateralni odnosi dobri, te da treba intenzivirati ekonomsku saradnju kako bi otvorili prostor privrednicima za provedbu svojih poslovnih projekata.

Ministar Bevanda upoznao je ambasadora Koça i s aktualnim aktivnostima Ministarstva finansija i trezora BiH, saopćeno je iz te institucije.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović primio je također danas ambasadora Halduna Koça. Tokom sastanka razgovarano je o aktualnim prilikama u BiH, te su razmijenjena stajališta o odnosima između Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Razgovarano je o jačanju i poboljšanju ekonomske saradnje, otvaranju novih mogućnosti razmjene iskustava na svim poljima te o predstojećoj posjeti Republici Turskoj.

Također, naglašeno je uzajamno zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima i očekivanje dobre saradnje u budućnosti, saopćeno je iz Ureda Dragana Čovića.