Jedno od takvih je Udruženje invalidnih i bolesnih osoba Blažuj koji su za projekt simboličnog naziva "Podrži život" ove godine dobili donaciju BH Telecoma.

Udruženje invalidnih i bolesnih osoba Blažuj osnovano je kako bi pružalo podršku, ne samo invalidnim i bolesnim osobama, već i svima kojima je potrebna pomoć i to uz podršku dobrih i humanih ljudi. Radi na poboljšanju kvaliteta života djece sa poteškoćama u razvoju, odraslih osoba sa invaliditetom i njihovih porodica, a cilj je omogućiti osobama sa invaliditetom lakše prihvatanje i integraciju u društvu. Korisnici su osobe različite životne dobi sa hroničnim bolestima, mentalnom retardacijom i osobe sa autizmom.

Kako ističu iz Udruženja, ovo nije prva donacija koju su dobili od BH Telecoma, a zahvaljujući ovogodišnjoj donaciji Udruženje je nabavilo novi automobil koji im je bio potreban.

- Ovo vozilo će nam koristiti najviše na terenu, našem mobilnom timu. Imamo puno starijih i nemoćnih koje obilazimo, a u sklopu naših posjeta odnesemo im i obroke. Mi imamo još jedno vozilo koje je namjenjeno upravo za invalide, ali ono nije bilo dovoljno za sve potrebe. Tako da nam je ova donacija došla u pravo vrijeme. Automobil nam je zaista bio prijeko potreban - kaže Almir Išerić, predsjednik Udruženja invalidnih i bolesnih osoba Blažuj.

Automobil će služiti za sve potrebe prijevoza u ovom Udruženju, a jedan od članova Udruženja Adnan Dervišević izrazio je želju da se na poseban način zahvali BH Telecomu.

- Ja se zahvaljujem BH Telecomu u svoje ime na ovoj prijekoj potrebi, automobilu, koji će nam u budućnosti služiti za mobilnost rada našeg Udruženja. Naši članovi nisu baš u mogućnosti da imaju osobni automobil. Stoga ova donacija ide u prave ruke - rekao je Adnan.

Na izradi projekta "Podrži život" radili su vrijedni i kreativni članovi Udruženja i njihova sreća je bila još veća zbog uspješne realizacije. Još jednom su potvrdili da se svaki trud i rad isplate, uz poruku da fizičke karakteristike nisu razlog za život između četiri zida.