open-navfaktor-logo
search
Para stoni tenis
Bh. tim sjajan u Burgasu: Haris Eminović osvojio dva zlata
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u para stonom tenisu, na Balkanskom kupu održanom u Burgasu u Bugarskoj, zabilježila je sjajan nastup i osvojila je nekoliko medalja.
23.09.2020. u 10:03
get url
text

Prvog dana pojedinačnog takmičenja, naša selekcija osvojila je tri medalje. Harisu Eminoviću, u kategoriji K-6, pripalo je prvo mjesto i zlatna medalja, dok je drugo mjesto i srebro otišlo u ruke Ivici Vidičeku u kategorija K-10. Mirel Tajić je kategorija K-8, osvojio bronzu.

Drugi dan na programu je bilo ekipno takmičenje, u kojem su Haris Eminović i Mirel Tajić (15godina) u kategoriji (K-5-7), osvojili novo zlato za Bosnu i Hercegovinu. Poslije tri ostvarene pobjede, Eminović i Tajić su se plasirali u finale, gdje ih je čekala odlična ekipa Srbije, koju su savladali rezultatom 3:0 i tako našoj zemlji donijeli novo sjajno odličje.

U finalu ekipnog dijela u kategoriji K-8-10, naša reprezentacija u sastavu Ivica Vidiček i Darko Pavlić, u finalu je poražena od sjajne ekipe Bugarske sa 3:1, pa su se zadovoljili srebrenom medaljom.

- Moram istaći da Haris Eminović nije izgubio niti jedan set na turninu i da je proglašen za najboljeg igrača Balkanskog kupa. Ovo je bio i veliki uspjeh za našeg takmičara Mirela Tajića iz Bosanske Gradiške, koji je sa samo 15 godina najmlađi učesnik na Kupu. Osvojio je dvije medalje, pojedinačno bronzu i ekipno sa Harisom Eminovićem zlatnu medalju u kategoriji K-5-7. Mirel Tajić je ovim nastupom opravdao veliki potencijal u parastonom tenisu i parasportu u Bosni i Hercegovini - kazao nam je trener Jovica Šormaz, koji je predvodio selekciju Bosne i Hercegovine u Burgasu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.