open-navfaktor-logo
search
Dominacija
Biciklizam: Lejla Tanović četvrti put zaredom prvakinja Balkana
Za našu takmičarku ovo je bila ukupno deseta pobjeda u karijeri na UCI utrkama
08.07.2019. u 12:16
get url
text

Desetorostruka državna prvakinja i najuspješnija bh. biciklistkinja Lejla Tanović odbranila je titulu prvakinje Balkana u elite kategoriji na šampionatu održanom u Srbiji. Tanović je tako četvrti put zaredom osvojila Balkansko prvenstvo dok je drugu poziciju zauzela Teodora Savić-Popović reprezentativka Srbije. Na trećem mjestu završila je reprezentativka Turske Esra Kurkcu, trenutno 46. biciklistkinja svijeta.

Tanović je prvu poziciju zauzela od samog starta i čuvala je sve do kraja utrke pobjedivši sa prednošću od sedam minuta. Osvajanjem prvog mjesta Lejla je osvojila novih 30 UCI bodova za svjetsku ranking listu i olimpijsku normu s obzirom da se utrka nalazila u kalendaru Svjetske biciklističke federacije sa kategorijom UCI C2.

- Nevjerovatan je osjećaj obući dres prvakinje Balkana po četvrti put zaredom i veoma sam sretna zbog toga. Utrka je bilo iznimno naporna s obzirom da smo startali u najtoplijem periodu dana, ali na samom startu osjećala sam se veoma dobro tako da sam preuzela vodstvo koje sam čuvala do kraja utrke. Konkurencija je kao i svake godine bila izazovna, ali drago mi je da sam uspjela odnijeti pobjedu - rekla je Lejla Tanović.

Za našu takmičarku ovo je bila ukupno deseta pobjeda u karijeri na UCI utrkama, a treća ove sezone, uz navedene pobjede ove godine osvojila je treće mjesto na etapnoj utrci u Španiji i drugo mjesto početkom sezone u Hrvatskoj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.