open-navfaktor-logo
search
Negiranje genocida
Biden: Putinu treba suditi; Rusija: Neka sude režiserima predstave iz Srebrenice
Američki predsjednik Joe Biden komentirao je snimke pokolja u ukrajinskom gradu Buči te opet za Putina rekao da je ratni zločinac. Ubrzo mu je odgovorila glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova.
04.04.2022. u 22:16
get url
text

- Sjetit ćete se da su me kritizirali kad sam nazvao Putina ratnim zločincem. Vidjeli se što se dogodilo u Buči... On jest ratni zločinac. Moramo nastaviti slati oružje u Ukrajinu kako bi se nastavili braniti, ali moramo i prikupiti sve informacije i detalje da možemo održati suđenje za ratne zločine - rekao je Biden.

- Putin je brutalan. Ovo što se dogodilo u Buči je užasno, svi su to vidjeli. Ja mislim da je to ratni zločin i da Putin mora odgovarati - dodao je.

Marija Zaharova, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova, ubrzo je odgovorila na izjavu američkog predsjednika.

- Odlična ideja, neka počnu s bombardovanjem Jugoslavije i okupacijom Iraka. Također mogu dodati i režisere produkcije u Srebrenici - napisala je Zaharova, aludirajući da se u Srebrenici nije dogodio genocid (unatoč sudskoj presudi koja kaže suprotno).

- Mogu tu dodati i trgovinu organima na Kosovu. Kad završe s tim, mogu se pozabaviti i bacanjem nuklearne bombe na Japan, kad su već kod toga - napisala je Zaharova, prenosi Index.hr.

Podsjetimo, Ukrajina je optužila rusku vojsku da je "svjesno počinila pokolj" u Buči, gdje su nakon povlačenja ruskih trupa pronađene masovne grobnice i više stotina tijela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.