open-navfaktor-logo
search
Evropsko prvenstvo
BiH nemilosrdna i prema Nizozemskoj: Do polufinala bez izgubljenog seta
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva koje se održava u turskom Kemeru.
21.10.2021. u 17:21
get url
text

Zlatni ljiljani u pohodu na desetu titulu prvaka Starog kontinenta u četvrtfinalu su eliminirali Nizozemsku pobjedom 3:0 u setovima.

Prvi set bh. odbojkaši riješili su u svoju korist rezultatom 25:19 za 20 minuta igre, a drugi 27:15 poslije 19 minuta borbe. U trećem, odlučujućem setu bh. odbojkaši trijumfovali su rezultatom 25:15 za 20 minuta igre.

Reprezentativci BiH na putu do polufinala nisu izgubili niti jedan set! Počešvi od grupne faze, Zlatni ljiljani upisali su pet pobjeda identičnim rezultatom 3:0.

Bosna i Hercegovina za plasman u finale igrat će protiv selekcije Njemačke. Nijemci su u četvrtfinalu bez mnogo muke dobili Hrvatsku rezultatom 3:0 u setovima.

Polufinalni meč između BiH i Njemačke na rasporedu je sutra (petak) od 18.30 sati. U drugom polufinalnom paru snage će odmjeriti Ukrajina i Rusija.

Finalni meč na rasporedu je u subotu od 16.30 sati.

Devet puta su reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci bili prvaci Evrope, jednom viceprvaci, a dva puta su osvajali bronzane medalje na EP.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.